logo

Monday 29th of May 2017

Gastronomija


Home
Dobrodošli u Rovinj PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Četvrtak, 07 Siječanj 2010 14:32

Gotovo sedamnaest stoljeća stari grad na zapadnoj obali Istre godinama je mijenjao ime i dušu. Oduvijek je bio grad čuvenih mornara, ribara, rudara te ugostitelja i turističkih radnika koji svake godine ugošćuju više od 300.000 domaćih i stranih turista.

Nad gradom ljepotanom dominira crkva Sv. Eufemije, građena u baroknom stilu. Na vrhu zvonika uzdiže se kip Sv. Eufemije koji već tri stoljeća pokazuje pomorcima i ribarima kakvo će biti vrijeme i more.

Cijela je rovinjska obala zaštićena prirodna baština, baš kao i dvadeset i dva otoka i otočića što okružuju ovaj grad. Na otok Katarinu svraćaju oni turisti i gosti željni sunca, mora, čistog zraka u otočnoj hladovini. Crveni otok, zbog svojeg je raskošnog raslinja nosio ime i Cvjetni vrt. Duž obale kopna i rovinjskih otoka nižu se odlično opremljene marine, luke i lučice. Tu su i brojni ugostiteljski i turistički objekti.

Suvremenošću i udobnošću možda se i ne razlikuju od onih u Milanu, Munchenu i Beču, ali ovdje neovisno o tome odmarate li se u većem ili "običnom" turističkom naselju - kroz otvorene prozore uvijek ulaze mirisi i zdravlje jadranskog podneblja.

 

Ažurirano Nedjelja, 10 Siječanj 2010 18:52
 

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 41 

Izbor jezika

English (United Kingdom)Croatian(HR)Deutsch (DE-CH-AT)Italian - Italy


Powered by Joomla!. Designed by: Free Joomla 1.5 Template, hosting reviews. Valid XHTML and CSS.